Könyvtár - Teleház

Cím: 9476 Zsira, Fő utca 43.
Telefon: 99-368-168

Könyvtáros: Nagyné Polgár Katalin

Nagyné Polgár Katalin könyvtáros

Könyvtárunk 2008 óta szerződésben áll a soproni Széchenyi István Városi Könyvtárral, mozgókönyvtári ellátással kapcsolatban.
„A Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer célja: hogy a kistelepüléseken élők közvetve vagy közvetlenül hozzáférjenek igényüknek megfelelően a hatékony és minőségi könyvtári szolgáltatásokhoz. A KRSZ a települési önkormányzat törvényi kötelező feladatainak teljesítését segíti elő. A korszerű és egységes minőségi szolgáltatás megteremtése érdekében az infrastruktúra, a szolgáltatások, és a könyvtári személyzet finanszírozási forrásainak bővítése és összpontosítása szükséges.”Könyvtárunk jelenleg közel 5000 kötetnyi könyvvel rendelkezik. Új kezdeményezésként a múlt év közepétől, már lehet DVD-t és CD-t is kölcsönözni. Kínálatunkat folyamatosan bővítjük, hogy minden korosztály megtalálja a számára megfelelő olvasnivalót.
A könyvtári környezet is jelentősen javult az utóbbi években. Új asztalokat, székeket vásároltunk a kistérségi ellátás keretében, pályázatból tv-t, videót, DVD lejátszót sikerült beszerezni, valamint saját készítésű tárgyakkal is igyekszünk csinosítani a helyiségeket.A könyvtár helyet ad előadásoknak, képzéseknek, megbeszéléseknek.
Könyvtári óráinkban egyéb programokat is szervezünk. Kéthetente csütörtökön 16.30-tól kézműves foglalkozást tartunk. A gyerekek mellett legnagyobb örömünkre egyre több felnőtt is részt vesz a foglalkozásokon.

Nyitva tartás: kedden és csütörtökön 15-18 óráig.
A könyvtári órákon kívül, a teleház nyitva tartása alatt is szívesen állunk rendelkezésre.

A teleház 2002 óta működik a faluban. Jelenleg 4 használható, szélessávú internet összeköttetéssel felszerelt gépet használhatnak a látogatók. Ezeket folyamatosan próbáljuk pályázatok segítségével frissíteni.
A teleház nyitva tartása:
Hétfő 10-12; 14-16
Kedd: 14-18
Szerda: 10-12
Csütörtök: 14-18
Péntek: 10-12;13-15

Szolgáltatásaink:
Számítógép használat 150.-/óra
Fénymásolás 12.- /A4-es oldal24.-/A3-as oldal
Nyomtatás fekete-fehér 20.-/A4-es oldal 40.-/A3-as oldal
Színes nyomtatás 40.-/A4-es oldal
Foto nyomtatás 300.-/A4-es oldal
Szkennelés 15.-/A4-es oldal
Laminálás 120.-/A4-es oldal

Interneten való tájékozódásban, szövegszerkesztésben szívesen segítünk.
Minden kedves érdekl?d?t szeretettel várunk!

 

 Email

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes