blue

Zsira Község hivatalos honlapja

stkhSTKH Sopron és Térsége
Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

 

9400 Sopron, Harkai domb 0466/31. hrsz., postacím:9401 Sopron, Pf. 101
telefon: 99/505-790, fax: 99/505-799, e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., honlap: www.stkh.hu

Tisztelt Ügyfelünk!

Zsira község önkormányzatának megbízása alapján, 2015. január 1-től társaságunk látja el a kommunális és szelektív hulladékgyűjtési feladatokat az Önök településen is.

Cégünk, az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.feladatait 39 önkormányzat –köztük Zsira község- belépésével megalakult Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás megbízásából látja el.
A háztartási hulladékgyűjtési feladatok teljesítéséhezaz ingatlan tulajdonosokkal Közszolgáltatási Szerződést kötünk. A közszolgáltatás nyújtása cégünk részére, igénybevétele – a törvényi szabályozás szerint – minden ingatlan tulajdonos részére kötelező. A közszolgáltatási díj megfizetése a zavartalan hulladékkezelést és az egészséges környezet megteremtését biztosítja, kötelező érvényű minden háztartás számára.
A Közszolgáltatási Szerződés megkötésre 2015. január 16-án (pénteken) 8-17 óra között lesz lehetőség az IKSZT (Fő u. 37.) épületében. Kérjük, segítsék azzal munkánkat, hogy személyazonosító okmányaikkal együtt, szerződéskötés céljából felkeresik a helyszínen megjelenő kollégáinkat ezen időpontban.
Kérjük az ingatlan tulajdonosokat,hogy a nem lakott házak esetében is tegyék meg bejelentésüket, hiszen a kötelező közszolgáltatás díjának megfizetése alól csak ebben az esetben mentesülhetnek.

Ügyfeleink kiszolgálására a továbbiakban személyes és telefonos ügyfélszolgálatot biztosítunk. Elérhetőségeink:

STKH Ügyfélszolgálati Iroda Sopronban:
9400 Sopron, Mátyás király utca 34. (GySEV vasútállomás mellett)
Ügyfélfogadási idő:
hétfő, kedd,szerda 8:00-14:00, csütörtök 7:00-19:00.

STKH Ügyfélszolgálati Iroda Kapuváron:
9330 Kapuvár, Fő tér 5/a.
Ügyfélfogadási idő:
hétfő, kedd,szerda 8:00-12:00, csütörtök 8:00-12:00 és 13:00-17:00.

Telefonos ügyintézés a 06/99/505-380-as számon:
hétfő, kedd,szerda, péntek 8:00-14:00, csütörtök 7:00-19:00.

Elektronikus ügyintézés:
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Aktuális információkért keresse fel honlapunkat: www.stkh.hu


Kommunális hulladékszállítás SZERDÁN
A hulladékszállítási közszolgáltatás ellátásáról társaságunk negyedéves gyakorisággal állít ki számlát, az első számlát várhatóan 2015. áprilisában vehetik majd kézbe. Az edénymérethez tartozó ürítési díjakról kollégáink a szerződéskötéskor adnak tájékoztatást.
A megfelelő kukaedény megléte szükséges feltétele a hulladék kezelésének. A közszolgáltató szállítóeszközéhez illeszkedő gyűjtőedény biztosítása az ingatlan használó – törvényben is rögzített – kötelezettsége. Társaságunk a Közszolgáltatási Szerződésben rögzített edény ürítésére kötelezett, ezért a pontos adminisztráció érdekében, a hulladékgyűjtő edényt a szerződéses adatokat tartalmazó azonosítóval (chip) látjuk el. Újabb rendszerfejlesztés után, ez a chip szolgál a valós hulladékmennyiség kezelésének elszámolására is.
Törött vagy sérült edény ürítését - amennyiben az veszélyezteti az ürítés végző kollégáink testi épségét - nem áll módunkban elvégezni.
Zsirán a kommunális hulladékgyűjtésére szerdai napokon kerül sor.A kukaedényeket az ingatlanok elé, közterületre, reggel 6 óráig kérjük kihelyezni. Az ürítési rend egész évben változatlan, akkor is, ha a szerda ünnep- vagy munkaszüneti nap.
A kukaedényben a meghatározott súly korlátig lehet elhelyezni a kommunális hulladékot úgy, hogy a fedél lehajtható legyen. Az edény terhelhetőségi adatait a közszolgáltatási szerződés tartalmazza. Amennyiben a kukaedény túlrakott, azaz a fedelet nem lehet lezárni, az ürítést végző kollégáink a perem feletti hulladékot leveszik és a kukaedény ürítését követően visszarakják azt az edénybe. Többlet kommunális hulladék elhelyezésére STKH emblémával ellátott zsákok vásárolhatók.  A zsák árának megfizetése (550 Ft) a hulladékkezelés költségeit fedezik. A kukák mellé kihelyezett zsákokat külön bejelentés nélkül, ürítési napokon az ingatlanok elől ingyenesen szállítjuk el. STKH-s zsákok vásárolhatók Sopronban a Zöld Állomás üzletünkben, a Coop üzletekben (Önökhöz legközelebb Nagylózson, (Zrínyi u. 3.)). Más zsákban kihelyezett hulladékot nem áll módunkban elszállítani.
A kukaedény mindennapi háztartási hulladék gyűjtésére alkalmas. A kukába az edény fizikai állapotát rongáló (pl. műanyag kuka esetén forró hamu, vagy túl nehéz), illetve kollégáink testi épségét veszélyeztető (pl. maró, fröccsenő) hulladékot kérjük, ne helyezzen el.
Az STKH európai uniós előírásoknak megfelelő hulladéklerakója Csér község mellett működik. Nagy mennyiségű lakossági hulladék, díj ellenében ittrakható le. A lerakási díj – háztartási hulladék esetén – 5300 Ft/köbméter. A telep hétköznapokon 7:00-15:20 óra között tart nyitva.

Szelektív hulladékszállítás
A szelektív hulladékgyűjtéskeretében a háztartásokban bizonyos anyag fajtánként szétválogatott hulladék elszállítását végezzük. Zsirán,a műanyag és papír csomagolási hulladék elhelyezésére zsákos, házhoz menő rendszer kerül kialakításra, az üveggyűjtésére pedig 1100 litereskonténert biztosítunk a kijelölt szelektív gyűjtőhelyen.
A szelektív hulladék gyűjtésére alkalmas zsákokat – szerződéskötéskor – kollégáink fogják átadni. Ügyfeleink 2 db sárga és 1 db kék zsákot kapnak.A gyűjtési napokon kihelyezett zsákok helyett a begyűjtést végző kollégáink mindig cserezsákot biztosítanak.Kérjük, segítsék a szelektíven gyűjtött anyagok feldolgozásátazzal, hogy a szétválogatott hulladékot üres, száraz és összelapítottállapotban helyezik a zsákokba.

A megtelt zsákokat lezárva, reggel 6 óráig, az ingatlan elé, a kukaedény mellé kell elhelyezni.  Csak a megfelelő hulladékkal megtöltött zsákokat hozzák el kollégáink a házak elől.
Ha egyszerre több a hulladék, mint ami a rendelkezésre álló zsákokba belefér, kérjük, hívja a zsákon feltüntetett telefonszámot, kollégáink egyedi szállítással hozzák el a szelektív hulladékot.

Sárga színű, 130 literes zsákba a műanyag és fém csomagolási hulladék gyűjthető:
•    PET palack, száraz mosószeres flakon, palack kupak, fólia, szatyor, tasak, gyümölcsleves- és tejes italos kartondoboz (tetrapack),
•    fém üdítős- és sörös italdoboz, fém konzerves doboz, fém csavaros dugó.
Kék színű, 80 literes zsákba a papír hulladék gyűjthető:
•    újságpapír, magazin, reklám- és szóróanyag, csomagolópapír, kartondoboz, tojástartó.
Gyűjtőpontokra kihelyezett 1100 literes edénybe az üveg hulladék gyűjthető:
•    italos üveg, befőttes üveg, parfümös üveg, konzerves üveg, pohár.

Szelektív hulladék gyűjtési napok 2015-ben:
február 11., március 11., április 8., május 13., június 10., július 8., augusztus 12., szeptember 9., október 7., november 11., december 9.

Várhatóan 2015. év elején hat zöldudvar üzemeltetését kezdjük meg. A zöldudvarokon a szelektíven gyűjthető, lakosság által beszállított hulladékok lerakására lesz lehetőség. Helyszínek: Sopron (Pozsonyi és Harkai út), Kapuvár, Nagycenk, Fertőd, Fertőszentmiklós.
Cégünk konténereshulladékszállítást is végez, a szolgáltatásról bővebb felvilágosítás kérhető 06/99/506-481 telefonszámon vagy a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. mail címen.

További információkért keresse fel Ügyfélszolgálati Irodánkat vagy honlapunkat (www.stkh.hu).

Bízunk benne, hogy elégedettek lesznek az STKH szolgáltatásával, várjuk Önöket a szerződéskötési napon, január 16-án.
Szép karácsonyt és boldog új évet kívánunk!

Sopron, 2014. december 14.     Üdvözlettel:

    az STKH csapata

 

| Nyomtatás |

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes